Nyheder

pavaribe bilsyn støtter Ford A sprøjteDet er meget få børn i Ribe, der ikke har været ude at køre med Ribe Brandmandforenings gamle Ford A-sprøjte. Desværre har den gamle bil fra 1931 det ikke så godt i øjeblikket. Der skal en ny motor til, og det koster anslået godt 20.000 kroner.


Men nu er der hjælp på vej.


Som tidligere omtalt har Ribe Pava Center holdt et stort spinningsarrangement i Ribe Fritidscenter. Det gav 5.500 kroner til den gamle Ford A, og dertil kommer, at ejeren af Ribe Pava Center, Steen Brogaard, har lagt yderligere 5.000 kroner i kassen til det gode formål.


Og de penge er særdeles velkomne.


- Uden dem ville projektet med en ny motor i den grad have været op af bakke. Nu har vi halvdelen af pengene, og det er altid de første penge, der er sværest at få. Det Steen har gjort, har rigtig stor betydning, fastslår formanden for brandmandsforeningen, Søren Christensen.

 


Han bliver suppleret af næstformanden, Kjeld Taumann, der også glæder sig over de mange penge: - Vi har søgt fonde, men det er meget svært at få penge herfra.


Om baggrunden for arrangementet siger Steen Brogaard, at han synes, at brandmandsforeningens medlemmer i masser af situationer gør rigtig meget godt for Ribe, og det vil han gerne være med til at påskønne.


spinningOg det var et fantastisk arrangement over fire timer, der blev afviklet. Op mod 70 ryttere kørte. Alle kørte mindst én time, men mange tog både to og tre, og adskillige kørte alle fire timer.


- Det var virkeligt vellykket, og det er hele besværet værd, for der er meget arbejde ved det, og jeg har haft en fantastisk samarbejdspartner i Jane fra Klinik for Fysioterapi i Ribe, fortæller Steen, der kan løfte sløret for, at et lignende arrangement kommer næste år.


- Og vi har allerede fået fire nye medlemmer til vores ugentlige spinning, og flere har sagt, at de overvejer at komme med. Det i sig selv er jo en succes i succes’en, lyder det fra Steen.


Arrangementet blev støttet af mange sponsorer, men Steen Brogaard siger, at flere godt kunne have været med: - Jeg skrev rundt til mange erhvervsdrivende, som jeg aldrig nogen sinde hørte noget fra. Det er lidt skuffende, men er der nogen, der vil give noget til den gamle brandbil, kan de bare kontakte mig. Så finder vi ud af det.


Og Søren Christensen garanterer, at den gamle Ford A fra 1931 igen vil være på gaden, når der i foråret atter holdes tulipanfest i den gamle by.