Bilpleje
Ring til os
https://www.pavaribe.dk/images/fader-forside/bil-rengring-f2.png

Bilpleje er vigtigt for både dig og din bil

Din bil bør vaskes regelmæssigt, så skadelige partikler og insektrester fjernes. Lakken skal jævnligt have voks til at forsegle overfladen, og beskytte mod nye angreb.
I bilens kabine kan der være bakterier og kemikalier gemt i støvet, der kan være sundhedsskadeligt. Det er derfor vigtigt at holde bilens kabine ren, hvilket også giver en mere behagelig køreoplevelse.

Jeg vil gerne dele ud-af mine erfaringer og de mest normale spørgsmål jeg bliver stillet. Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig.

 

Hvorfor skal jeg polere min bil?

Bilens lak bliver med tiden beskidt af jord, salt, insekter, fugleklatter, små ridser og meget mere. Det slider og nedbryder bilens lak, over tid.
Det er hverken flot eller godt for bil lakken og til sidst kan der komme rust. Specielt i kanter og kroge, hvor der ofte er fugt, vil der være risiko for startende rust. Men også små ridser og stenslag kan åbne op til bilens metaldele, så der er frit spil for dannelse af rust.
Det er bare ikke fedt at køre rundt i en mat og skjoldet bil.
Med jævnlig vedligeholdelse af bilens lak kan du både bevare bilens værdi og nyde turen.

 

Hvad er en lakforsegling?

En lakforsegling reparerer små ridser i lakken, så den igen er beskyttet og står flot.
Hvis man forstørrer lak overfladen, vil man kunne se en ujævn overflade. Lakforsegleren lægger sig i alle ujævnhederne og laver en tynd beskyttende hinde over hele bilen, den reparerer de små ujævnheder.

 

Hvad gør lak rens?

Lak rens fjerner urenheder og små ridser genskaber lakkens glans og farvedybde. Alt i forhold hvor uren bilens lak er, bruges forskellige produkter, med den slibningskorn der er nødvendig. Efter en lak rens står bilens lak ubeskyttet og får derfor en lakforsegling efterfølgende.

 

Hvad skal man polere bilen med?

Jeg vasker og polere bilens yderste lak lag, jeg fjerne urenheder i lakken som ellers kan skade alle tre lag af lak. Her er det meget vigtigt at bruge de rigtige poleringsmidler. Mange lakker er keramiske lakker og rigtigt hårde lakker, der skal bruges en lakrens der passer til den laktype.
Der er ufattelig mange produkter på markedet, de fleste er beregnet til en “standart” polering.
Der er meget forskel på kvaliteten af produkterne og også priserne på produkterne.
Du kan naturligvis selv købe et produkt og gå igang, men pas nu på, at få en god og ikke mindst det rigtige produkt, som kræves til lige din bil.

Min klare anbefaling er at få en snak med fagmanden først.

Polering hjælper med at fjerne mindre småskader i top laget og lakforsegler beskytter lakken. Med langtidsholdbar kvalitets lakforsegler, opnås en hård, glat og meget blank overflade, så f.eks. fugleklatter og andet snavs lettere kan vaskes af.
Jeg har flere høj kvalitets produkter, som hver i sær kan klare opgaven.

 

Sådan bliver din bil poleret

Først gennemgår vi bilen sammen og får aftalt hvad der skal udføres.
Du vil modtage rådgivning og anbefalinger for at opnå højeste beskyttelse af din bils lak.
Vi aftaler tidspunkt for aflevering og afhentning, evt. kundebil samt prisen for arbejdet.
Jeg fjerner urenheder i den yderste lak lag og udbedrer eventuelle små lakskader.
Ofte kræves flere gange poleringer med forskellige slibemidler, og slutter med en meget finkornet kvalitets polerings polish.
Lakken får til sidst en kvalitets effektiv og lang tids holdbar lakforsegler.

 

Hvor længe holder en polering?

Bil polering er en forebyggende behandling, der sikrer at bilen holder sig flot i lang tid. Poleringen beskytter lakken og bør tilses efter 2-3 år. Men det er svært at sige hvor ofte lakken skal behandles, det kommer an på kørsel mønster, hvor ofte den vaskes, om du bruger maskinvask eller håndvask og flere andre faktorer spiller ind. Men grundlæggende kan man sige at, hvis bilen mister sin glans eller du kan se mange små ridser, så få bestilt en bil polering.
Er du usikker på om det er tid til en polering? eller en lille vedligeholdelse af lakken, så kig ind for en snak, om vedligeholdelse af bilens lak.

 

Hvad koster en polering af bilen?

Polering af bil koster typisk mellem 2.000,- og 4.500 kr.
Med en professionel bil polering af din bil kan prisen variere en del.
Hvor dybt skal den renses, er der mange små ridser, er der skjolder og bilmærke. Er det en ældre bil kan der være mange timers arbejde i at, få den til at stå flot og beskyttet for vind og vejr. Modsat hvis det er en nyre bil, så er det måske kun en vedligeholdelse af lakken.
Mørke og sorte lakker kan være udfordrende og behandles også med et specielt produkt. Jeg aftaler altid en fast pris før en igangsætning, så der kommer ingen ubehagelige overraskelser.
Hvordan passer man bedst på sin bils lak?

Bilens lak er beskyttet med en lakforsegler som med tiden bliver slidt, får ridser og stenslag.
For at undgå lakforsegleren slides mindst muligt skal du bruge en god vaskesvamp eller vaskebørste og en god autoshampoo med voks i, til dine bilvask.
Undgå så vidt muligt at bruge billige vaskehaller.
Køre med passende afstand og undgå hurtig kørsel på grus og ikke asfalteret veje.

 

Kan man polere stenslag og ridser væk?

Har du fået stenslag eller ridser i lakken, bør det udbedres hurtigst muligt.
Rusten må ikke får lejlighed til at sætte sig! Der går ikke lang tid før rusten begynder at arbejde i metaldelene, hvis metallet er blottet for beskyttelse.
Du behøver ikke give bilen den helt store om lakering. En lille reparation kan afhjælpe små stenslag og ridser. Jeg fjerner begyndende rust og giver en god grunder, herefter tre gange lak og en klarlak.
Kigger man efter vil man altid kunne se pletten, men rusten er stoppet.

 

Hvorfor skal bilens kabine være ren?

Kabinen bliver udsat for store temperatur udsving. Fugt fra vores sko og tøj. Nogle gange vælger vi at spise i bilen. Vi afsætter spor, medbringer skidt og støv. Alt dette er perfekt for bakterier og grundlaget for en dårlig indeklima i bilen.
Vi sidder ofte tæt i bilen så indeklimaet er vigtigt for at få en god køretur.
Mange “glemmer” ting i bilen, papir, tøj o.l. som er med til at holde på fugten og giver dårligt luft i bilen.
Er man uheldig i trafikken og skal lave en kraftig opbremsning, er det på ingen måde hensigtsmæssigt at der “flyver” alt muligt rundt i kabinen.

Min anbefaling er derfor altid at, have en ren og opryddet kabine, så man kan nye turen sikkert, både sundhedsmæssigt og sikkerhedsmæssigt.

 

Hvad skal bilen vaskes med indvendig?

Hvis du selv vil vaske bilen indvendigt, lav en blanding af varmt vand og sæbe, med efterfølgende en hårdt vredet fiberklud over alle overflader.
Jeg bruger en special sæbe som er beregnet til instrumentbrættet, dørbeklædninger, gearkontsollet m.m. Det er effektiv og giver en pæn tør overflade.
Du er altid velkommen til at kigge ind og få råd og vejledning. Du kan også købe sæben her i butikken.

 

Hvordan laves en kabine rengøring?

Jeg starter med at luftrense hele bilen med en speciel luft turbodyse. Det slår alt skidt op af måtterne og sæderne. Herefter er alt skidt og snavs løsnet og kan let støvsuges.
Så lækker jeg en special sæbe på instrumentbrættet, dørbeklædninger, gearkontsollet og tørres af med fiberklude. Alle revner, kanter mellem under sæderne samt bagagerum og luftsluser rengøres.
Ruder pudses inde som ude.
Sæderne lægges i blød i en special sæbe. Snavs, blod, olie, solcreme mm. fjernes. Sæderne får igen en gang sæbe, derefter støvsuges det beskidte vand op, fra sæderne. Sæderne tørres og forløbet gentages indtil der ingen pletter er.
Når sæderne er helt tørre kan de imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs. Tillæg for hunde og kattehår aftales ved gennemgang.

 

Hvad koster en kabine rengøring?

Der kan være meget forskel på hvor beskidt kabinen er og hvor mange timer der skal bruges på rengøringen. Typisk ligger det mellem 980kr,- og 1800,- kr.
For at der ikke skal opstå misforståelser aftaler jeg altid en fast pris før igangsætning. Kunden skal sørge for at bilen er tømt og klar til rengøring.
Jeg kan tilbyde en kundebil hvis dette er nødvendigt.

 

Hvordan får jeg bilsæderne fine igen?

Du kan naturligvis selv forsøge at rengøre sæderne. Men vær opmærksom på at der nemt kommer pletter og skjolder.
Jeg bruger en special sæbe og kraftig støvsuger til opsamling af det beskidte sæbevand.

Sæderne lægges i blød i en special sæbe. Snavs, blod, olie, solcreme mm. fjernes.
Sæderne får igen en gang sæbe, derefter støvsuges det beskidte vand op, fra sæderne. Sæderne tørres og forløbet gentages indtil der ingen pletter er.
Når sæderne er helt tørre kan de imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs.

 

Hvad koster en sæderens?

Et enkelt sæde koster ca. 300 kr.
To forsæder og et bagsæde koster ca.980 kr. Bemærk det er ca. priser.
Sæderne kan være så beskidte at de skal behandles flere gange og derfor også en anden pris.
Sæderne kan blive imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs efter en behandling.

 

Hvordan fjernes asfalt / tjærepletter på bilen?

Man skal være lidt forsigtig når asfalt skal fjernes fra bilens lak og fælge. Der kan nemt være sand og små sten raster i tjære.
Jeg opløser altid tjæren med et special produkt, som jeg også bruger ved Pava behandling, så skylder jeg af med vand først, herefter vasker jeg det sidste væk.
På den måde kommer der ikke ridser i lakken og fælgene kommer til at stå flotte igen.
Hvorfor skal bilens fælge rengøres?

Bremsestøv, skidt og snavs sætter sig på alle typer fælge. Det kan over tid beskadige dine fælge. Fælgene bør jævnligt rengøres så det ikke sætter sig permanent.

 

Vinyl polering / plast vedligeholdelse i bilen

Der er meget vinyl i din bil som desværre bliver både trist og mat at se på.
Med en vinyl polering får din bil en helt andet udtryk, ja den bliver næsten som ny. Jeg bruger et special produkt som vedligeholder vinyl og plast dele i bilen.

 

Er det godt at vaske bil i vaskehal?

Det er et spørgsmål som har delt vandene i mange år.
Min anbefaling er at, undgå så vidt muligt vaskehaller, men jo ikke alle der kan vaske hjemme. Specielt bør du undgå undervognsvask, da bunden ikke vaskes de steder den trænger og kan give fugt i abs stikkene .Så har du tid og mulighed for at håndvaske bilen, er det at foretrække.

 

Er det bedst at vaske bil i regnvejr?

Ja det er en god idé at vaske bilen i regnvejr!
Der er 3 store fordele ved at vaske bilen i regnvejr:
Regnvand indeholder ikke kalk. Du skal ikke tørre bilen af for at undgå kalkpletter eller rander.
Du skal ikke pøse vand på hele tiden.
Når bilen er våd, slider det ikke så meget på lakken for at få skidtet af.

 

Kan man vaske bilen i solskin?

Hvis det er solskin, er det bedst at sætte bilen i skygge og vaske den hvor solen ikke skinner direkte på bilen. Når solen rammer bilen fordamper vandet hurtigt og du skal pøse meget vand på, under din vask.
Det er svært at holde bilens overflade fugtig og din vask vil slide meget på lakken.
I alm. hus vand er der kalk og når du skyller bilen vil der komme kalk på overfladen som skal tørres af efterfølgende - med risiko for kalkpletter og render.

 

Kan man vaske sin bil for meget?

Hver gang man vasker sin bil, slider det på lakforsegler. Dermed ikke sagt du ikke skal vaske bilen men det er i langt de fleste tilfælde nok at vaske bilen en gang om måneden. Det er bedst at bruge en god bil svamp, brug en god bilvaske middel og sprøjt efter med haveslangen eller højtryksrenser. Sørg for at vaske og rengøre alle kanter.
Typisk vil en gang om måneden være nok.

 

Se herunder hvordan jeg vedligeholder din bil

 Fælgerens

pava faelgrens

Bremsestøv, skidt og snavs sætter sig på alle typer fælge. Det bør jævnligt fjernes, så det ikke sætter sig permanent.


Sæderens

saede foer

Der kan ske uheld med kaffe, sodavand osv. så sæderne bliver skjoldet og snavsede. Få bilsæderne rengjort hos Ribe Pava Center. saede efter

Kontakt Steen Brogaard


Vinylpolering

pava vinylpolering

Der er meget vinyl i din bil som desværre bliver både trist og mat at se på. Med en vinylpolering får DIN bil en helt andet udtryk, ja den bliver næsten som ny.


Ribe Pava Center

steen paa haender

Vinduespolering

pava vinduspolering

Med en vinduespolering af Ribe Pava Center kommer du til at "se godt ud".

Insekter, voks fra bilvaskehaller og alm. snavs begrænser dit udsyn under kørsel, specielt under nat/aften kørsel kan det volde problemer.


Bil polering

pava koelerhjelm polering

Bevar bilens glans med en professionel polering, som også holder efter en maskinvask. Det er måske en af de bedste investeringer du kan gøre for din bil. Når den skal skiftes, vil du få større mulighed for at få en pæn brugtvogns pris, med en plejet lak.


Erhvervskunder

erhvervskunder hos ribe pava center

Bevar værdien på dine firmabiler med jævnlige vedligeholdelse. Firmabiler får ofte tilbagelagt mange km. Lakken bliver derfor udsat for meget skidt og snavs. Bilens kabine bliver snavset og oparbejder både lugt og bakterier.

Det giver derfor god mening at få en professionel vedligeholdelse, både af lakken og kabinen.

Kontakt Ribe Pava Center for tilbud om jævnlig vedligeholdelse, det kan måske passes ind sammen med din bils undervognsbehandling.

Privatkunder

rengoering hundehaar

Bilen udgør en stor værdig i familiebudget og ikke mindst når den skal skiftes ud.

Med en professionel gennemgang af både lak og kabine kan være med til at bevare bilens værdig og samtidig give dig og din familie en behagelig køreoplevelse.

Hundehår, madrester og små snavsede finger kan være grobund for bakterier, med dårlig lugt og indeklima til følge. Ofte kan en klud med alm. rengøring ikke klare opgaven. Hos Ribe Pava Center fjerner og renser vi kabinen med professionel udstyr og hjælpemidler. Bestil en rengøring af DIN bil, kontakt Steen Brogaard indehaver af Ribe Pava Center.